Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

«Για μικροσεισμική δραστηριότητα» μιλά το Υπουργείο για τη Σαντορίνη


Για «μικροσεισμική δραστηριότητα» γίνεται λόγος σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όσον αφορά στη Σαντορίνη και στα γεωλογικά και άλλα φαινόμενα που παρατηρούνται στο νησί τους τελευταίους μήνες. Στο θέμα, όπως και στις ενέργειες και προτάσεις του ΟΑΣΠ για την καλύτερη παρακολούθηση του φαινομένου, έγινε, μεταξύ άλλων, ειδική αναφορά στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ του ΟΑΣΠ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμέτοχη και του υφυπουργού κ. Γιάννη Μαγκριώτη. Στη συνέχεια ανέπτυξε τις βασικές κατευθύνσεις της αντισεισμικής πολιτικής του Υπουργείου και τόνισε τη διαχρονική αναγκαιότητα της αντισεισμικής θωράκισης της χώρας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του ΟΑΣΠ αναφέρθηκαν στις τρέχουσες δράσεις και εξειδίκευσαν τις γενικές προτεραιότητες του Οργανισμού, δίνοντας έμφαση στις δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της σεισμικής ασφάλειας των κτιρίων, στην εκπαίδευση και ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα αντισεισμικής προστασίας και στην αναβάθμιση του εθνικού δικτύου παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας .

Ο υφυπουργός, κλείνοντας τη συνεδρίαση, αναφέρθηκε - σύμφωνα με την ανακοίνωση- «και στο θέμα της μικροσεισμικής δραστηριότητας και των λοιπών φαινομένων δραστηριότητας που παρατηρούνται στη Σαντορίνη, σημειώνοντας ότι για τα φαινόμενα αυτά ο ΟΑΣΠ συνέβαλε στην ενόργανη παρακολούθηση της σεισμικότητας και των εδαφικών παραμορφώσεων με χρηματική ενίσχυση προς τους επιστημονικούς φορείς που παρακολουθούν τα φαινόμενα με τα κατάλληλα όργανα και διοργάνωσε στις 11/1/2012 συνάντηση εργασίας με τους εν λόγω φορείς όπου παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις τους.

Ο Υφυπουργός – συνεχίζει η ανακοίνωση- επεσήμανε στο Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του ΟΑΣΠ ότι το Υπουργείο παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη των φαινομένων αυτών και προχωρά άμεσα, μετά από εισήγηση του Δ.Σ του οργανισμού, στη συγκρότηση Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης, στα πλαίσια του ΟΑΣΠ, αποτελούμενης από έγκριτους ειδικούς επιστήμονες και θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία της επιτροπής και την ενδελεχέστερη παρακολούθηση, καταγραφή και αξιολόγηση των φαινομένων».

Λογω της ευαισθησίας της κοινής γνώμης σε τέτοια θέματα καταγράφουμε ακριβώς την επίσημη προσέγγιση του Υπουργείου, η οποία εξεδόθη χθες, λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα…

http://www.prionokordela.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου